In de caravan...


Wat is jouw mooiste herinnering aan...

Heb jij ook zo een mooie herinnering aan je dierbare die overleden is? Ben je graag creatief bezig? Dan maken we die herinnering toch gewoon!
Misschien is het wel een spel dat je altijd samen speelde of een wandeling in het bos. Wat het ook is, samen geven we het vorm.Anders zijn...

Ik hoor het nog luid "Ik wil niet anders zijn". Ik wil zoals iedereen zijn. Niet omwille van pestgedrag, maar om mijn gevoel er niet bij te horen. Omdat ik zoals mijn vrienden wil zijn en niet anders. 

Wat is anders zijn voor jou? Is dat puur uiterlijk? Of is dat ook in hoe je denkt en voelt? 
Je bent niet alleen. Samen met andere kinderen praten, lachen, bewegen, delen en creatief zijn. Het kan op ons eerste nestelkamp.

Het kamp gaat door van woensdag 2 november tot en met vrijdag 4 november. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar decaravan.samenopweg@gmail.com. 
Hopelijk tot dan!


Laten we een spel spelen

Al spelend jezelf leren kennen. Het kwartet geeft je algemene mogelijkheden, maar hoe zit dat met jou? Hoe ga jij om met je gemis? Wat zit er in jouw emotievat? Duw je mensen weg of hou je ze dichtbij? Wat is voor jou een lichtpuntje? ...

Wat doet het goed om alles buiten te laten...

Ieder op zijn/haar manier! De ene wil kloppen, de ander schrijft het liever van zich af. En ook op een creatieve manier kan je jouw emoties naar buiten laten komen. Misschien geef je het liever eerst een duidelijke vorm en pakken we die samen aan. Want wat je voelt is niet altijd even duidelijk. Je hoeft niet altijd te praten...het kan ook anders.


Ik hou wat ik voel liever in me.

Soms bouwen we een muur rond onze gevoelens. Zorgen dat ze goed verstopt zijn zodat we de pijn en het verdriet niet moeten voelen.
Op jouw manier en jouw tempo breken we hem stap voor stap af. 

Ik zie ook wat er wel is.

 Soms leggen we de nadruk te veel op de NIET. Wat als we eens meer op zoek gaan naar wat we WEL hebben... 

Een doosje vol geluk...

Soms  ben ik gewoon boos

Kwaadheid is net als alle andere emoties een gevoel dat recht heeft om te bestaan. Het is belangrijk om bij jezelf te voelen hoe die kwaadheid naar buiten wil komen. Wil jij vooral kloppen of schoppen? Dan voel je je boosheid in je handen en voeten. Of ben jij iemand die meer nood heeft aan roepen?

Sta even stil en voel in je eigen lichaam waar jouw boosheid zit.